Bejelentkezés


INTERNATIONAL STUDIES CENTER

NEMZETKÖZI OKTATÁSI KÖZPONT

Introduction

Fotó: Wikimedia

Fotó: Wikimedia

Miért válasszam Magyarországot?

A több mint ezer éves múlttal rendelkező Magyarország Közép-Európa egyik legnépszerűbb országa, mely rengeteg felfedeznivalót kínál az ide érkező külföldiek számára. Gazdag történelmi hagyományai mellett híres természeti kincseiről, fürdőiről, borvidékeiről, építészetéről, pezsgő kulturális életéről, zenei hagyományairól, valamint gasztronómiájáról. Felsőoktatási intézményei évről-évre egyre népszerűbbek a külföldi hallgatók körében.

Hol találok Magyarországról még több magyar és angol nyelvű információt?

 Fotó: Wikimedia

Miért válasszam Pécset?

Pécs történelmi, kulturális, művészeti és szellemi öröksége, nemzetiségeinek hagyományai, valamint földrajzi fekvése, környezete révén az egyik legizgalmasabb magyar város. 2010-ben elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa címet, azóta a Kultúra városa címet viseli; sokoldalúan mutathatja be a magyar, illetve a régió sokszínű kultúráját. Pécs híres fesztiváljairól, izgalmas művészeti életéről, múzeumairól, egyeteméről, kutatóközpontjairól és nemzetközi konferenciáiról is. Mint a régió kulturális központja, kiváló választási lehetőség a külföldön tanulni vágyóknak.

Hol találok Pécsről még több magyar és angol nyelvű információt?


 

Miért válasszam a Pécsi Tudományegyetemet?

A Pécsi Tudományegyetem Magyarország első egyeteme, 2017-ben ünnepelte alapításának 650. évfordulóját. Mintegy húszezer magyar és külföldi diákjának, magas oktatói és kutatói létszámának, valamint 10 karának köszönhetően az ország egyik legnagyobb és legnevesebb felsőoktatási intézménye. Az intézményben nemzetközi szinten is elismert magas színvonalú oktatás, képzés és kutatás folyik a legmodernebb technológiák segítségül hívásával.

Hol találok a Pécsi Tudományegyetemről még több magyar és angol nyelvű információt?

 

Miért válasszam a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Nemzetközi Oktatási Központját?

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Nemzetközi Oktatási Központja (NOK) programjainak elsődleges célkitűzése a magas színvonalú magyar és angol nyelvoktatás külföldi hallgatók számára. Biztos általános nyelvtudást és szaknyelvi bevezetőket adunk a diákjainknak. Programjaink célja, hogy felkészítsük a hallgatóinkat a sikeres egyetemi tanulmányok folytatására, valamint arra, hogy a tanulmányaik ideje alatt részt vehessenek a pécsi kulturális életben.

Bővebb információ