Bejelentkezés


INTERNATIONAL STUDIES CENTER

NEMZETKÖZI OKTATÁSI KÖZPONT

Introduction

Fotó: Wikimedia

Fotó: Wikimedia

Miért válasszam Magyarországot?

Magyarország több mint ezer éves múltjával Közép-Európa egyik legnépszerűbb országa, rengeteg felfedeznivalót kínálva a külföldi hallgatóknak. Magyarország gazdag történelmi és népi hagyományai mellett természeti kincseiről, fürdőiről, szőlőiről, építészetéről, pezsgő kulturális életéről, zenei hagyományairól és gasztronómiájáról is híres. A magyar felsőoktatási intézmények évről évre egyre népszerűbbek a külföldi hallgatók körében.

Bővebb információ Magyarországról:

 Fotó: Wikimedia

Miért érdemes Pécsett tanulni?

Pécs történelmi, kulturális, művészeti és szellemi öröksége, a nemzeti kisebbségek sokszínű hagyományai, földrajzi elhelyezkedése, környezete és mediterrán klímája Magyarország egyik leginspirálóbb városává teszik. 2010-ben a várost „Európa Kulturális Fővárosának” választották, azóta Pécset a Kultúra Városaként emlegetik, mert megtestesíti Magyarország és a régió sokszínű kultúráját. Pécs híres fesztiváljairól, izgalmas művészeti életéről, múzeumairól, egyetemeiről, kutatóközpontjairól és nemzetközi konferenciáiról. A régió kulturális központjaként kiváló választás a külföldön tanulni vágyó hallgatók számára.

További információ Pécsről:


 

Miért pont a Pécsi Tudományegyetem?

2017-ben ünnepelte fennállásának 650. évfordulóját a Pécsi Tudományegyetem, Magyarország első egyeteme, amelynek mintegy 20 000 magyar és külföldi hallgatója, számos nemzetközileg elismert oktatói és kutatói állománya, valamint tíz kara van, így a régió egyik legnagyobb és legrangosabb egyeteme. Magas színvonalú oktatása, képzése és kutatása nemzetközileg is elismert. A Pécsi Tudományegyetem büszke a Szentágotai Kutatóközpontban alkalmazott legkorszerűbb akadémiai és kutatási létesítményeire, valamint élvonalbeli technológiáira.

További információ a Pécsi Tudományegyetemről:

  

Miért válasszam a Pécsi Tudományegyetem Orvostudományi Karának Nemzetközi Tanulmányi Központját?

A Pécsi Tudományegyetem Orvostudományi Karának Nemzetközi Tanulmányi Központjában (ISC) folyó programok elsődleges célja, hogy magas színvonalú magyar és angol nyelvű felkészítő és nyelvi kurzusokat biztosítsanak külföldi hallgatók számára. Hallgatóinkat általános és tudományos nyelvismerettel, valamint kifejezetten a felvételi vizsgára való felkészítésre szabott kurzusokkal biztosítjuk a tanulmányi területeken. Programjaink célja, hogy a hallgatókat felkészítsük az egyetemi tanulmányaik sikeres elvégzésére, valamint ösztönözzük őket a pécsi és környékbeli nemzetközi kulturális és szabadidős rendezvényeken való részvételre.

 

Hallgatói visszajelzések

Fedezze fel az  ISC Pécs angol és magyar programjait a 117-119. oldalon

Fedezze fel az ISC Pécs angol és magyar programjait