Bejelentkezés


INTERNATIONAL STUDIES CENTER

NEMZETKÖZI OKTATÁSI KÖZPONT

Akadálymentes verzió

Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Nemzetközi Oktatási Központja

 

 

A Pécsi Tudományegyetem Oktatási Igazgatóságának Nemzetközi Oktatási Központja (NOK) 1987-ben alakult. 2011-től szervezetileg az Általános Orvostudományi Karhoz (ÁOK) tartozik.

A NOK feladata a külföldi hallgatók számára előkészített idegen nyelvű (angol, magyar) oktatási programok lebonyolítása. A Magyarországon, Pécsen a NOK-ban tanulni vágyók számára biztosított a lehetőség kéthetes tanfolyamtól a másfél éves időtartamig terjedő részképzésig.

Programjaink:

 • Angol előkészítő program – 5, 10 és 15 hónapos képzés
  A program az első szemeszterben az A1-A2-es nyelvi szintek anyagát veszi át 400 tanóra alatt, a második szemeszterben pedig szintén 400 tanórában dolgozza fel a B1-B2-es nyelvi szinteket. A harmadik szemeszterben 400 tanórában a nyelvoktatás mellett szaknyelvi felkészítést is tartunk az alábbi négy szakirányban: orvosi (általános orvos, biológus, biotechnológus, dietetikus, fizioterápia, fogorvos, gyógyszerész, nővér, szülész), humán (anglisztika, kommunikáció, nemzetközi kapcsolatok, pszichológia), műszaki informatikai (építészmérnök, építőmérnök, informatikai mérnök, villamosmérnök) és üzleti.
 • Magyar előkészítő program – 5 és 10 hónapos képzés
  A program az első szemeszterben az A1-A2-es nyelvi szintek anyagát veszi át 400 tanóra alatt, a második szemeszterben pedig szintén 400 tanórában dolgozza fel a B1-B2-es nyelvi szinteket. A kurzus a nyelvoktatáson kívül három – orvosi, humán és reál – szakirányban kínál szaknyelvi felkészítést is.

Az előkészítő programok elsődleges célja, hogy segítséget kínáljanak azoknak a hallgatóknak, akik később a Pécsi Tudományegyetemen szeretnék folytatni felsőfokú tanulmányaikat. A NOK az aktuális felvételi vizsgák követelményeinek megfelelően állította össze előkészítő programjait. Az oktatás kis csoportokban folyik, kiválóan képzett tanárok részvételével, akik a tanórákon túl az egyetemi élettel is megismertetik a diákokat.

 • Magyar általános nyelvkurzus – 1 félév
  A 12 hetes, 48 kontaktórás kurzusokon a Közös Európai Referenciakerettel összhangban hat nyelvi szinten (A1-C1) oktatunk.
 • Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem – 2/4 hét
  A nyári egyetem olyan 70/140 kontaktórás intenzív kurzus, mely nemcsak a nyelvórák során, hanem a délutáni foglalkozások, hétvégi kirándulások alkalmával is fejleszti a résztvevők nyelvtudását.
 • Individuális magyar nyelvoktatás – igény szerint alakítható óraszámban
  A személyre szabott nyelvóráinkat azok számára biztosítjuk, akik egyénileg, illetve 4 főnél kisebb létszámú csoportban kívánják folytatni tanulmányaikat.

 https://www.instagram.com/isc_nok/

  https://www.facebook.com/ISCPTE/