Bejelentkezés


INTERNATIONAL STUDIES CENTER

NEMZETKÖZI OKTATÁSI KÖZPONT

Walsch Mester Ágnes

Walsch Mester Ágnes
✉ mesteragnes1115@gmail.com

 

Ide jártam iskolába, ezt tanultam:

A Pécsi Tudományegyetemen végeztem olasz nyelvtanári szakon (BA), ezzel párhuzamosan végeztem el a magyar mint idegen nyelv specializációt. MA szakos diplomámat a Károli Gáspár Református Egyetemen szereztem magyar mint idegen nyelv tanári szakon. Az ELTE-n elvégeztem a múzeumpedagógiai szaktanácsadó szakirányú továbbképzést.

Amit fontosnak tartok a tanításban:

Munkám során arra törekszem, hogy használható nyelvtudást tanítsak jól strukturált, érdekes és élvezetes nyelvórákon. Célom, hogy tanulóim a mindennapi beszélt nyelvben minél hamarabb jártasságot szerezzenek, és ezzel sikert és örömöt okozzak nekik, amikor a célnyelvi környezetben magyarul beszélnek. Fontosnak tartom a kellemes tanulási környezet megteremtését, és a módszertani változatosságot.

A programfejlesztésben így veszek részt:

2001 óta tanítok a Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetemen Pécsen. Társszerzője vagyok a C1-es szintre készült Variációk négy témára és a Variációk újabb négy témára tematikus szókincsfejlesztő feladatgyűjteménynek. A pécsi nyári egyetem élményalapú oktatási programjában a projekt délután a Zsolnay Kulturális Negyedben, és a különböző pécsi múzeumok múzeumi órái tartoznak feladataim közé.

Amit még érdemes rólam tudni:

A Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetemen vendégoktatóként veszek részt, az év többi hónapjában Budapesten élek és dolgozom.

Szeretek utazni, túrázni, úszni és kertészkedni. Szabadidőmben saját tervezésű ruhákat varrok, bármiféle (klasszikus és könnyű)zenét hallgatok, moziba, koncertre és színházba járok.