Bejelentkezés


INTERNATIONAL STUDIES CENTER

NEMZETKÖZI OKTATÁSI KÖZPONT

Bulyáki Ildikó

Bulyáki Ildikó
✉ abbibol@gmail.com

 

Ide jártam iskolába, ezt tanultam:

Budapesten az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem történelem-földrajz szakos tanári diplomát, emellett idegenforgalmi és szálloda szakos közgazdászként végeztem a Heller Farkas Főiskolán.

Amit fontosnak tartok a tanításban:

A tanításban fontosnak tartom, hogy tanár és tanítvány megtalálja a közös hangot, és ezzel az ismeretátadás sikeresebbé váljék. Ehhez nélkülözhetetlen a tanár részéről az empátiás képesség, amellyel kialakítja azt a pozitív légkört, amelyben tanár és tanítvány a legjobbat hozhatja ki magából.

A programfejlesztésben így veszek részt:

Történelemtanárként részt vettem a középiskolai történelem tantárgy ismeretanyagán alapuló szaknyelvi segédanyag kidolgozásában, ami külföldi diákoknak nyújt támpontot magyar nyelvű egyetemi tanulmányaik elkezdéséhez.

Amit még érdemes rólam tudni:

Több évig éltem külföldön, és mindenhol aktív tagja voltam a helyi magyar közösségeknek, ahol magyar nyelvet tanítottam hétvégi magyar iskolákban és magántanárként. Emellett részt vettem magyar nyelvet külföldön oktatók számára szervezett továbbképzéseken. A magyar nyelven kívül szenvedélyem a klasszikus és népzene. Ha van egy kis szabadidőm, szívesen szövök.