Bejelentkezés


INTERNATIONAL STUDIES CENTER

NEMZETKÖZI OKTATÁSI KÖZPONT

Antal Mónika

Antal Mónika
✉ toni16moni@yahoo.co.uk

 

Ide jártam iskolába, ezt tanultam:

A Janus Pannonius Tudományegyetemen kezdtem a tanulmányaimat jogot tanulva, de végül magyar nyelv és irodalom bölcsész és tanári szakokon, valamint földrajz tanári szakon diplomáztam Pécsen. Emellett a magyar mint idegen nyelv specializációt is elvégeztem.

Amit fontosnak tartok a tanításban:

A magyartanításban fontosnak tartom a hatékonyságot és a rendszerességet. Szeretem, hogy az élményalapú kurzusok során lehetőségünk nyílik a szórakozva tanulásra/tanításra. Nagyon élvezem, hogy a saját anyanyelvem tanítása által nyílik lehetőségem megismerni más nyelvi univerzumokat.

A programfejlesztésben így veszek részt:

Igyekszem a kreatív kollégáim által kifejlesztett programokat sikeresen megvalósítani, és a tapasztalatokra épülő visszacsatolás által tovább tökéletesíteni.

Amit még érdemes rólam tudni:

1999-ben kezdtem el tanítani magyart egy nyelviskolában, 2000 óta Pécsen a NOK-ban tanítok szemeszterben, azon kívül a téli és a nyári egyetemeken is. Kétszer tettem külföldi kitérőt, 2004-ben és 2013-ban, mivel 8 évig voltam a Varsói Tudományegyetemen, Lengyelországban magyar tanár. Szabadidőmben szívesen teszem ki testem különböző kihívásoknak, mint például az úszás vagy a séta. Ami leginkább ellazít az a komolyzene. Szeretem a brit filmeket, Camille Pissarro képeit és a macskákat, függetlenül attól, hogy ők nem hatódnak meg tőlem.