Bejelentkezés


INTERNATIONAL STUDIES CENTER

NEMZETKÖZI OKTATÁSI KÖZPONT

Baumann Tímea

Dr. Baumann Tímea
✉ timi.baumann@gmail.com

 

Ide jártam iskolába, ezt tanultam:

A Pécsi Tudományegyetemen szereztem diplomáimat; magyar nyelv és irodalom bölcsész és tanár szakon, magyar mint idegen nyelv specializációval, valamint kommunikáció bölcsész szakon. Kultúratudományokból szereztem PhD fokozatot a Pécsi Tudományegyetem Irodalomtudományi Doktori Iskolájában.

Amit fontosnak tartok a tanításban:

A magyartanításban fontosnak tartom, hogy a diákok örömmel, aktívan és eredményesen használhassák a nyelvet, amelyet tanulnak. Ehhez szeretnék megadni minden támogatást számukra. A nyelvórán szívesen adok át kulturális ismereteket is Magyarországról – dalokon, verseken, kisfilmeken, történeteken stb. keresztül.

A programfejlesztésben így veszek részt:

2008 óta tanítok a Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetemen, és 2014 óta dolgozom rendszeresen a NOK-nál magyartanárként. A nyelvórák mellett a Ritmusklub szervezése és megtartása a feladatom, melyhez egy feladatgyűjteményt is írtam. Ezenkívül további tananyagfejlesztésekben is részt veszek.

Amit még érdemes rólam tudni:

2004 óta tanítok magyar mint idegen nyelvet. Főként Pécsen tanítok, de a 2009/2010-es egyetemi tanévben a németországi Regensburg egyetemén dolgoztam magyar nyelvi lektorként. Nagyon érdekelnek a kultúrák, kulturális antropológusként pedig főként a különböző kisebbségek helyzete és az emlékezetkultúrák iránt érdeklődöm. Imádok jógázni, biciklizni, kertészkedni és főzni. Családomban fontosnak tartjuk a környezettudatos életmódot. Nem utolsó sorban: három kisgyerek édesanyja vagyok.